Recherches historiques sur la connoissance que les anciens avoient de l'Inde

Restauratiekosten: €425 (incl. BTW)

Thema: Reisboeken; India

Bibliografische gegevens: Robertson, W., & Roux & Compagnie, Jean Paul (Maastricht). (1792). Recherches historiques sur la connoissance que les anciens avoient de l'Inde, et sur les progrès du commerce avec cette partie du monde avant la découverte du passage par le cap de bonne-Espérance: Suivies d'un appendix contenant des observations sur l'état civil, les loix & les formalités judiciaires, les arts, les sciences & les institutions religieuses des indiens. A Maestricht: chez J.P. Roux & Compagnie.

Over het boek: Dit is de Franse vertaling naar het origineel uit 1791 van De Schotse historicus en rector van de universiteit van Edinburgh William Robertson (1721-1793). Een vroege geschiedenis van India door de auteur van de geschiedenis van Amerika. Robertson onderzoekt nauwgezet de kennis van de Antieken over India en vult zijn uiteenzetting aan met meer dan vijftig pagina’s noten en bibliografische bronnen. Recherches historiques sur la connoissance que les anciens avoient de l’Inde bevat twee, gegraveerde, uitklapbare kaarten van Zuidoost-Azië volgens de astronoom en geograaf Ptolemaeus (ca. 90-168).

Objectbeschrijving en behandelingsvoorstel: Het boekblok is gedrukt op lompenpapier. De snede van het boekblok heeft een rode verf. De katernen zijn op 4 inliggende touwen genaaid. Het boekblok is in gemarmerd schapenleer gebonden. Op de rug zit een rood titelschildje. De overige 4 velden zijn in goudopdruk bestempeld.

De bovensnede van het boekblok en het leer worden droog gereinigd. De plakker met inventarisnummer van de bibliotheek op de rug wordt verwijderd. Het leer wordt ontzuurd, gebufferd en van leerdressing voorzien. Ontbrekende delen van het leer worden hersteld met leer en Japans papier. De scheuren en vouwen worden met Japans papier en stijfsel gerepareerd.

Restauratieatelier: Sashpapercare

recherches_historiques_sur_la_connoisance_1
recherches_historiques_sur_la_connoisance_3